Quiche met Zalm op bedje van sla

Bladerdeegpakketje met zalm en feta

Een mini-taartje voor als je nog wat zalm over hebt.

2 personen
20 minuten + 35 minuten in de oven

Ingrediënten

2 vierkantje plakjes bladerdeeg
8 kerstomaatjes
ongeveer 4 plakken gerookte zalm
100g fetakaas
8 semi-zongedroogde tomaatjes
2 eieren
2 el melk
peper en zout
nootmuskaat
ijsbergsla / rucola
5 cm komkommer
2 el pijnboompitten

Lees meer →

Gehaktbrood met mosterdsaus

Gehakt met filodeeg met mosterdsaus

Het bladerdeeg geeft het gehaktbrood een lekkere “crunch” en het ziet er leuk uit.

2 personen
40 minuten

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
1 ei
een grote ui
2 tenen knoflook heel fijn
2 el mosterd
2 el tomaten ketchup
1 el fijngehakte naaldjes rozemarijn
1 kleine bos peterselie fijngehakt
zout en peper
broodkruim
1 rol bladerdeeg (snij in de lengte in 2)
8 plakjes prosciutto
handje broodkruim
1 geklopt ei

Voor de mosterdsaus
1 prei
boter
witte wijn
2 eetlepels heel grove en zachte mosterd
2 tl Ras-el-Hanout
1,5 dl crème fraîche

Lees meer →
Post Tagged with ,

Verrassende tatin van Ottolengi

Gekaremeliseerde aardappeltjes met tomaatjes en geitenkaas in bladerdeeg

Ottolengi is o.a. bekend om zijn triomfante (vegetarische) gerechten met eerlijke en pure ingrediënten. Dit was mijn eerste kennismaking met een van zijn recepten en oh boy wat was de taart lekker.

4 personen
2 uur en 10 minuten

Ingrediënten

200 g cherrytomaatjes
2 el olijfolie, plus extra voor over de tomaatjes
500 g krielaardappeltjes, met schil
1 grote ui, in dunne ringen
40 g fijne kristalsuiker
10 g boter
3 takjes verse oregano
150 g harde geitenkaas, in plakken
200 g bladerdeeg, dun uitgerold
zout en zwarte peper

Lees meer →
Post Tagged with ,