Maïssoep met bacon
- 01
- dec
Een simpel en snel soepje.

- 4 personen
- 30 minuten
- 420 kcal
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Snij de ui fijn en de bleekselderij in boogjes.
- Snijd de bacon in reepjes. Verhit de boter in een soeppan en bak de reepjes op laag vuur knapperig bruin.
- Schep de ui, de bleekselderij en de aardappelblokjes erdoor en bak nog 3-4 minuten.
- Roerbak in een grote, droge, verhitte steelpan de stukjes bacon met de knoflook totdat de bacon knapperig is.
- Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 500 ml warm water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
- Voeg de maïskorrels en de melk aan de soep toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat de soep nog 5 min. zachtjes doorkoken.
- Snij de peterselie fijn.
- Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Schep de soep in vier kommen en strooi de peterselie erover.
Lekker met stokbrood.
Recept gevonden op ah.nl
Ingrediënten
1 pakje bakbacon (ca. 140 g)
25 g boter
1 ui
4 stengels bleekselderij
500 g aardappelen (iets kruimig)
2 kippenbouillontabletten
1 blik maïskorrels (300 g)
500 ml melk
2 el verse peterselie