Maïssoep met bacon

Een simpel en snel soepje.

Maissoep met bacon
4 personen
30 minuten

420 kcal

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  2. Snij de ui fijn en de bleekselderij in boogjes.
  3. Snijd de bacon in reepjes. Verhit de boter in een soeppan en bak de reepjes op laag vuur knapperig bruin.
  4. Schep de ui, de bleekselderij en de aardappelblokjes erdoor en bak nog 3-4 minuten.
  5. Roerbak in een grote, droge, verhitte steelpan de stukjes bacon met de knoflook totdat de bacon knapperig is.
  6. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 500 ml warm water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
  7. Voeg de maïskorrels en de melk aan de soep toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat de soep nog 5 min. zachtjes doorkoken.
  8. Snij de peterselie fijn.
  9. Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  10. Schep de soep in vier kommen en strooi de peterselie erover.

Lekker met stokbrood.

Recept gevonden op ah.nl

Ingrediënten

1 pakje bakbacon (ca. 140 g)
25 g boter
1 ui
4 stengels bleekselderij
500 g aardappelen (iets kruimig)
2 kippenbouillontabletten
1 blik maïskorrels (300 g)
500 ml melk
2 el verse peterselie

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment