Fruitige zomersalade met garnalen

Dit is een lekkere frisse salade bomvol fruit, vitamines en heerlijkheden.

Een salade gevuld met o.a. garnalen, meloen en mango
4 personen
20 minuten
  1. Ontdooi eventueel de garnalen.
  2. Snijd de mango overlangs door en verwijder de pit. Snijd met een mes in het vruchtvlees, zodat het in blokjes wordt verdeeld. Draai de mango binnenstebuiten en haal de blokjes van de schil.
  3. Snij de meloen doormidden en vervolgens in parten. Snij de pitten eruit en verdeel de parten door hem in eetbare blokjes te verdelen door er met een mes tot de schil in de snijden. Snij nu de schil van het vruchtvlees.
  4. Snij de tomaten en komkommer in blokjes.
  5. Was de rucola indien nodig
  6. Maak de munt-honingdressing door het sap van een citroen uit te persen en dit te mengen met de olie en honing. Snij de verse munt fijn en roer het door de dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  7. Bestroei de geheel ontdooide garnalen met peper en zout. Bak de garnalen in olie naar keuze ca. 1 minuut per kant. Tot ze mooi roze kleuren.
  8. Meng de rucola met de mango, meloen, komkommer en tomaat. Verdeel de garnalen erover en garneer eventueel met een blaadjes munt. Serveer met de dressing.

Ingrediënten

400 g cocktail- of wokgarnalen
1 mango, circa 600 g
¼ galia meloen of ½ cantaloup meloen, circa 350 g
2 middel-grote tot grote tomaten
100 g rucola
¼ komkommer
verse blaadjes munt om te garneren

Munt-honingdressing
1 el sinaasappel olijfolie of andere olijfolie met kwaliteit
sap van 1 citroen
1 el vloeibare honing
2 el fijngehakte verse munt
peper en zout

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment