Avocado gevuld met krab en pistachenootjes

Dit is een lekkere frisse salade bomvol fruit, vitamines en heerlijkheden.

Avocado gevuld met krabsalade en omringt met partjes sinaasappel en grapefruit
4 personen
40 minuten
  1. Leg enkele pistachenootjes en pinda’s apart om later mee te garneren.
  2. Hak of maal de rest van de noten grof. (Zelf gebruik ik een vijzel.)
  3. Snij de grapefruit en sinaasappel “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens snij je met een scherp mes van boven naar beneden de schil tot op het vruchtvlees weg. (Zorg ervoor dat al de witte vliesjes verwijderd zijn, dat bevorderd de volgende stap.) Neem de citrus in de hand en snij de partjes tussen de vliezen uit boven een kom om het sap op te vangen.
  4. Leg op ieder bordje om en om een paar grapefruit en sinaasappelpartjes.
  5. Snij de lente uitjes in dunne ringetjes.
  6. Snij de Surimi in kleine stukjes en meng in een kom met de crème fraîche, de gesneden lente uitjes, de gehakte noten, wat citroensap (ca. 2 el), een snufje cayennepeper en wat zout.
  7. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten. Snijd met een meloenbolmesje uit iedere helft 4 bolletjes en besprenkel de avocado’s en de bolletjes met wat citroensap.
  8. Schraap voorzichtig de rest van het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Snij het in kleine stukjes en meng het door de krabsalade
  9. Vul de avocadohelften met de krabsalade en leg daarop de bolletjes en de apart gehouden nootjes.
  10. Snij 4 schijfjes van de citroen en leg het op het bordjes met citruspartjes. Leg hierop de avocado zodat hij niet over het bord heen glijd.

Ingrediënten

2 rijpe avocado’s
12 surimi sticks
50 g pistachenootjes (gepeld)
30 g ongezouten pinda’s
2 gele of rode grapefruits
2 grote sinaasappels
1 citroen
1,5 dl crème fraîche
2 dunne lente uitjes
½ tl cayennepeper
zout

Add a Facebook Comment