Sinaasappel grapefruit salade

Heeeerlijke salade voor erbij. Zo lekker dat je het ook als nagerecht of voorgerecht kan eten. Ok je moet even “a vif” snijden, maar na wat oefening houd dat je echt niet meer tegen! Lekker bij bijvoorbeeld biefstuk teriyaki.

Citrusvruchtsalade met dadels en munt
4 personen
30 minuten
  1. Schil de sinaasappels, grapefruit en bloedsinaasappel “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens snij je met een scherp mes, van boven naar beneden, de schil tot op het vruchtvlees weg. (Zorg ervoor dat al de witte vliesjes verwijderd zijn, dat bevorderd de volgende stap.) Neem de citrus in de hand en snij boven een kom de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.
  2. Rangschik de partjes om en om op een mooie schaal.
  3. Meng de honing, 120 ml van het opgevangen citrussap en de steranijs in een kleine steelpan.
  4. Breng op een middelhoog vuur aan de kook en laat het dan op klein vuur nog 5-7 minuten sudderen, of tot het mengsel een beetje is ingedikt.
  5. Voeg de martini toe en laat nog 1 of 2 minuten sudderen.
  6. Halveer de dadels en verwijder de pit.
  7. Rangschik de halve dadels in het midden.
  8. Giet het warme sap over de citruspartjes.
  9. Haal de blaadjes van de takjes munt en hak, snij of knip in kleine stukjes.
  10. Verdeel de munt over de citruspartjes.

Recept gezien op allrecipes

Ingrediënten

2 el vloeibare honing
½ steranijs
2 gele grapefruits
1 rode grapefruit
2 sinaasappelen
1 bloedsinaasappel of nog 1 rode grapefruit
2 el martini rosato
8 dadels
2 takjes verse munt

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment