Aardappelpuree ovenschotel met mais en prosciutto

Een simpele aardappelpuree schotel als bijgerecht.

Aardappelpuree met mais en prociutto
4 personen
30 minuten

203 kcal

  1. Schil en was de aardappelen. Snij ze in stukjes van ca. 2,5 cm.
  2. Kook de aardappelen in ca. 5 min gaar.
  3. Bak de prociutto met 1 tl olie knapperig. Laat uitlekken en scheur in stukjes.
  4. Doe wat peper, zout en de crème fraîche bij de aardappelen en stamp tot puree.
  5. Laat de mais uitlekken en snij de koriander fijn.
  6. Mix de mais, prociutto en koriander door de puree.
  7. Vet een ovenschaal in en verdeel de mix erin.
  8. Verdeel de paneermeel erover en verspreid hierover kleine stukjes boter. ( Zo krijg je een krokant laagje).
  9. Zet de ovenschaal 15 min in de oven.
  10. Zet hem evt. nog even onder de grill om het paneerlaagje mooi knapperig te maken.

Dit kan je ook maken in de vorm van een gevulde aardappel. Laat het paneermeel dan achterwege. Zie gevulde aardappel met chorizo.

Recept uit het boek “Aardappelen”

Ingrediënten

1 kg (kruimige) aardappelen
30g prosciutto
125g mais uit blik
2 el koriander
1,5 el crème fraîche
peper
zout
1 el boter
3 el paneermeel

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment