Makreel salade met limoen-wasabi saus
- 12
- dec
Wil je het simpel houden, neem dan makreel met mayonaise, komkommer en tomaat. Maar met een beetje extra moeite gooi je er een hoop extra vitamines en mineralen bij, waardoor het nog lekkerder wordt.
- 2 personen
- 20 minuten
- Makreel fileren. Zie filmpje.
- Was en snij de appel (met schil) in plakjes.
- Snij de komkommer in schijfjes.
- Snij de avocado langs de pit doormidden, en haal met een draaiende beweging de helften los van elkaar. Als hij goed rijp is kan je met je duim de schil van het vruchtvlees verwijderen. (De pit verwijder ik meestal door een rondje vlak langs de pit te snijden, je kan hem dan gemakkelijk met je vingers of een mes eruit wippen.
- Snij de avocado en tomaten in plakjes.
- Scheur wat ijsbergsla ik stukken.
- Pers de limoen uit en snij de lente ui in ringetjes.
- Mix de mayonaise met limoensap, wasabi, peper en zout. (Zorg ervoor dat de wasabi goed erdoorheen gemengd is.)
- Roer de lente ui door de saus.
- Serveer op een lekker broodje of als salade.
Ingrediënten
200g gerookte makreel
1 granny smith appel
1 avocado
2 middelgrote tomaten
10cm komkommer
(krop) ijsbergsla
Voor de saus
4 el Mayonaise
4 tl limoensap ( ca. ½ limoen)
3cm wasabipasta
peper
zout
1 a 2 lente ui