Makreelsalade met grapefruit, druiven en lijnzaad

Mmmmmmmmmmakreelsalade

Makreelsalade met grapefruit druiven en lijnzaad
2 personen
30 minuten
  1. Makreel fileren. Zie filmpje.
  2. Snij de grapefruit “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens snij je met een scherp mes van boven naar beneden de schil tot op het vruchtvlees weg. (Zorg ervoor dat al de witte vliesjes verwijderd zijn, dat bevorderd de volgende stap.) Neem de citrus in de hand en snij de partjes tussen de vliezen uit boven een kom om het sap op te vangen.
  3. Snij de komkommer in stukjes.
  4. Snij de druiven doormidden en haal evt. de pitjes eruit.
  5. Snij de boterham in blokjes
  6. Bak de blokjes boterham met wat olijfolie (citrus olijfolie) peper en zout knapperig in een steelpan.
  7. Maak de saus door de schil van een kwart limoen te raspen.
  8. Snij de lente-ui in kleine ringetjes.
  9. Versnipper de munt.
  10. Doe de crème fraîche, limoenschil, wat druppels limoensap, lente-ui, munt, peper in een bakje en roer door elkaar.
  11. Meng er wat water doorheen om de saus een meer vloeibare textuur te geven.
  12. Leg de sla in een slakom, verdeel de druiven, komkommer en grapefruit erover.
  13. Leg de makreel in een midden en strooi het lijnzaad en de zelfgemaakte croutons over de salade.
  14. Verdeel wat saus over de salade en serveer de rest van de saus erbij.

Ingrediënten

200-300g gerookte makreel
1 grapefruit
12 druiven
1 bruine boterham
10cm komkommer
2 el lijnzaad
(eikenblad melange) sla

Voor de saus
2 el crème fraîche
½ limoen
1 lente-ui
4 blaadjes munt
peper
water

Add a Facebook Comment