Aarbeien-Cantucctini-Parfait
- 30
- sep
Een soort strawberry-cheesecake van Ben & Jerry maar dan met een Italiaanse twist en een karamel-toffee saus. Hmmmmm

- 8 personen
- 30 minuten + een nacht voor het vriezen
- Maal de helft van de aardbeien tot puree in de keukenmachine of wrijf ze door een zeef.
- Snij de andere helft in kleine stukjes van ca 1 cm bij 0,5 cm.
- Snij of breek de cantuccini in stukjes
- Doe de cantuccini en stukjes aardbeien bij elkaar en sprenkel er de amandellikeur over.
- Klop de (koude!) slagroom met de helft van de suiker stijf en zet in de koelkast.
- Klop de eieren, dooiers en rest van de suiker met een mixer au ben marie (in een hittebestendige kom over een pan met kokend water. Waarbij de kom het water niet aanraakt).Blijf ca 5 min kloppen, maar laat het mengsel niet te heet worden.
- Haal de kom van de pan en klop het nog ca 10 min tot de warmte eraf is.
- Wanner het mengsel volledig is afgekoeld meng je er voorzichtig het aardbei-cantuccinimengsel door en vervolgens de slagroom en aardbeipuree. Roer niet langer dan nodig.
- Gooi het mengsel in een diepvries bak en laat her hard worden. Reken hier een nacht voor
De Parfait
- Laat voor de saus de suiker in een ruime pan met dikke bodem zonder te roeren met wat water op middelhoog vuur lichtbruin karameliseren.
- Voeg er van het vuur beetje bij beetje de room toe.
- Zet weer op laag vuur en laat de karamel oplossen in de room. Kook de saus nog enkele min door, voeg naar smaak Bailey’s of Dooley’s toe en laat afkoelen – de saus wordt dan dikker.
- Laat voor het serveren het ijs zachter worden, zodat je mooie bolletjes kan scheppen. Serveer met de saus.
De karamel-toffe saus
Recept gevonden op Elle eten
Ingrediënten
Voor de parfait:
400 g aardbeien, in kleine stukjes
100 g cantuccini (Italiaanse koekjes), in stukjes
amandellikeur (bijv amaretto)
500 ml slagroom
160 g suiker
4 eieren
3 eidooiers
Voor de saus:
150 g suiker
250 ml slagroom
100 ml Baileys