Broodje geitenkaas met abrikozenjam en aardbeien

Sandwich geitenkaas met abrikozenjam, aardbeien, appel en basilicum

Excellent friszoet broodje met verfijnde smaak.

2 broodjes
10 minuten

Ingrediënten

2 broodjes of 4 sneetjes
2 el geitenkaas
2 el abrikozenjam
½ appel
2 aardbeien
½ citroen
6 verse blaadjes basilicum

Lees meer →
Post Tagged with , ,

Broodje uit de oven met geitenkaas en peer

Warm broodje met geitenkaas, peer, honing en maanzaad

Een lekker warm broodje dat als zoete verleiding bij de lunch of als bijgerecht bij een soepje gegeten kan worden.

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

Afgebakken Stokbrood of harde broodjes
100g geitenkaas
1 tl honing
1 grote peer
1 tl maanzaad

Lees meer →
Post Tagged with ,

Lasagne met pruimen, courgette en geitenkaas

Lasagne met pruimen courgette en geitenkaas

Een lasagne met pruimen zie je niet vaak, maar boy oh boy lekker is het wel.

2 personen
20 minuten + 30 minuten in de oven

Ingrediënten

1 grote of 2 kleine courgettes
200g geitenkaas
handje verse basilicum
6 lasagne bladen
5 sappige pruimen
gepelde tomaten 400g (blik of vers)
1 blikje tomatenpuree 70g
1 teen knoflook
beetje oregano

Lees meer →
Post Tagged with , ,

Verrassende tatin van Ottolengi

Gekaremeliseerde aardappeltjes met tomaatjes en geitenkaas in bladerdeeg

Ottolengi is o.a. bekend om zijn triomfante (vegetarische) gerechten met eerlijke en pure ingrediënten. Dit was mijn eerste kennismaking met een van zijn recepten en oh boy wat was de taart lekker.

4 personen
2 uur en 10 minuten

Ingrediënten

200 g cherrytomaatjes
2 el olijfolie, plus extra voor over de tomaatjes
500 g krielaardappeltjes, met schil
1 grote ui, in dunne ringen
40 g fijne kristalsuiker
10 g boter
3 takjes verse oregano
150 g harde geitenkaas, in plakken
200 g bladerdeeg, dun uitgerold
zout en zwarte peper

Lees meer →
Post Tagged with ,

Tagliatelle met spinazie, geitenkaas en knapperige seranoham

Tagliatelle met spinazie, geitenkaas, knapperige seranoham en pijnbooompitten

Pasta met een portie ijzer en een crunch.

4 personen
25 minuten

Ingrediënten

Peper, zout
350 gram tagliatelle
1 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
evt. 250 g champignons
450 g verse spinazie
150 g serranoham
180 g zachte geitenkaas
50 g pijnboompitten

Lees meer →