Thaise rijst met ananas

Als de ananas in de aanbieding is staat dit gerecht meteen op het menu: khao pad sapparot. Een zalig en prachtig uitziend gerecht.

Thaise  gebakken rijst met paprika en cashew in een ananas
2 Personen
20 minuten
  1. Maak de rijst een dag van tevoren of op zijn mist in de ochtend. En laat de rijst de rest van de dag in de koelkast staan.
  2. Ontdooi indien nodig de garnalen (zonder schil).
  3. Bestrooi de garnalen met pepper en zout als ze ontdooit zijn.
  4. Snij de ananas doormidden (met het groene er nog aan).
  5. Haal de kern uit de ananas en gooi die weg.
  6. Hol de ananas uit en snij het vruchtvlees is stukken, maar houd een rand over van ca. 2 cm dikte.
  7. Pers de knoflook uit en rasp de gember.
  8. Maak de lente-uitjes schoon en snij in ringetjes.
  9. Snij de paprika in stukjes en hak de sjalot fijn.
  10. Snij de spaanse pepers doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  11. Verwarm een wok met wat olie en bak hierin de sjalotjes, knoflook en gember tot ze lekker geuren.
  12. Voeg de garnalen toe.
  13. Gooi de rijst erbij wanneer de garnalen net een roze kleur gekregen hebben (ca. 30 seconden).
  14. Pan mag op lekker hoog vuur van de wokbrander.
  15. Bak de rijst onder af en toe omscheppen.
  16. Voeg toe: ketjap, vissaus, suiker, kurkuma, spaanse pepers.
  17. Blijf het geheel bakken onder af en toe omscheppen.
  18. Gooi als laatste de paprika en ananas erbij en verwarm het geheel.
  19. Vul de ananashelften met de rijst en bestrooi met lente-ui, cashew, rozijnen en verse koriander.

Een verse ananas? Gebruik je neus! Wanneer ze lekker zoet ruiken heb je een goeie, het liefst met nog groene stengels. Uitgedroogde stengels, wat schimmel aan de onderkant en een iets wat zurige geur geeft aan dat de ananas al oud of overrijp is.

Je hebt oude rijst nodig anders krijg je een kleverige pap wanneer je de rijst probeert te bakken en de ketjap en vissaus door de rijst mixt.

Natuurlijk slaat wokolie nergens op. Je hebt wel verschil in soorten olie en hoe heet ze kunnen worden voordat het de smaak aantast. De reden waarom ik de wokolie van conimex gebruik is omdat ik het lekker vind ruiken. Ik heb gerecht een keer met een andere olie gemaakt, maar het bleek toen echt wat te missen.

Recept gevonden op Soy and Pepper

Ingrediënten

1 verse ananas.
1 paprika
2 tot 3 lente uitjes
1 teen knoflook
&#189 tl geraspte gember
2 a 3 sjalotjes
2 spaanse pepers
1 el ketjap manis
2 el vissaus
1 tl suiker
½ tl kurkuma
2 handjes rozijnen
2 handjes cashewnoten
ca. 200g garnalen
1 handje verse koriander
2 porties rijst (150-200g)
wokolie van conimex (lekkere smaak)

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment