Exotische vruchten chocolade passie taart

Deze taart combineert exotische vruchten met chocolade en een harde wener bodem. Simpelweg heerlijk en onweerstaanbaar.

exotische vruchten gelei met chocoladepudding en harde wener
taart met diameter van 24cm
2 uur + 2 uur wachten
    Voor de harde wener:

  1. Doe suiker, citroenrasp en boter bij elkaar in een beslagkom en mix het een beetje los.
  2. Mix nu een voor een de eieren erdoor.
  3. Zeef de bloem en voeg het bij het beslag. Maak van het geheel een soepel deeg.
  4. Laat dit deeg, tenminste 10 minuten rusten om een koele plaats.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Haal de onderkant uit een springvorm met een diameter van ca. 24cm en knip van bakpapier net een iets groter rondje.
  7. Taartvorm weer dichtmaken terwijl het bakpapier op de onderkant ligt zodat het ertussen komt te zitten.
  8. Vet de randen in met wat boter.
  9. Leg het deeg in een dikte van ca. 1,5 cm op de bodem. En bak af tot hij mooi bruin is. Ik weet niet meer hoelang dat duurt dus hou het goed in de gaten. Begin bij 10 minuten.
  10. Breek ondertussen 100g chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie.
  11. Wanneer het deeg afgebakken is, giet je de gesmolten chocolade eroverheen.
  12. Laat het geheel afkoelen en de chocolade hard worden
  13.  

    Voor de chocoladevulling:

  14. Klop de eieren los en meng met de maizena, 100g suiker, cacao en 50g in stukjes gehakte chocolade.
  15. Verwarm de melk met slagroom au bain marie voor zon 5 a 10 minuten. Laat het niet koken.
  16. Doe steeds een scheutje warme melk (1 el) bij het chocolademengsel terwijl je blijft kloppen met een garde. Zodat het langzaam opwarmt en smelt.
  17. Schenk het mengsel in een steelpannetje en verwarm langzaam roerend tot net onder het kookpunt.
  18. Pureer het mengsel zodat er geen harde stukjes in zitten.
  19. Laat het mengsel wat afkoelen en giet het daarna in de taartvorm.
  20. Zet in de koelkast met wat huishoudfolie eroverheen. Door de folie tegen het mengsel te laten kleven ontstaat er geen “velletje”.
  21.  

    Voor de gelei:

  22. Pers de sinaasappels uit voor vers sinasappelsap.
  23. Snij en gooi de mango samen met het sap in een blender of pureer het met een staafmixer.
  24. Snij de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees in een zeef om het sap en de pitjes te scheiden.
  25. Vang het vocht om en voeg het toe aan het sinaasappel-mango-sap. (bewaar de pitjes)
  26. Leg de gelatine in koud water en laat dit ca. 5 minuten weken.
  27. Verwarm het sinaasappel-mango-sap in een steelpannetje.
  28. Haal van het vuur af en roer de gelatine erdoor tot het opgelost is.
  29. Wanneer de chocoladevulling van de taart solide genoeg is (het voel aan als pudding en je verwacht dat vloeistof erbovenop blijft liggen) giet je de nog vloeibare gelei erbovenop.
  30. Zet de taart in de koelkast.
  31. Wanneer de gelei een beetje begint te hangen gooi je de pitjes eroverheen.
  32. Laat de taart in de koelkast staan totdat de gelei gestold is. Ca. 2 uur.

Het kan zijn dat je wat harde wener overhoud. Geen probleem. Bak dit bijvoorbeeld met een beetje boter en wat jam in een koekenpan. Doe het deeg in een vormpje en druk aan. Laat dit afkoelen en je hebt een geweldig koekje voor bij een toetje met wat roomijs.

Ingrediënten

Harde wener
50 g suiker
100 g boter
150 g bloem
1 klein ei
1,5 g citroenschil

Gelei
2 passievruchten
1 dl vers sinaasappelsap
150 g mango
5g gelatine (3 blaadjes)

Chocoladevulling
180 ml melk
50 ml slagroom
20 g maizena
2 eieren
100 g suiker
2 el cacaopoeder
50g pure chocolade

100g chocolade

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment