Surimi-soep met maïs
- 23
- feb
Heerlijk goedkoop soepje.
- 6 personen
- 45 minuten
- Versnipper de ui en pers de knoflook uit.
- Snij de bleekselderij en wortel in kleine stukjes.
- Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortel toe. Bak op laag vuur, onder af en toe roeren, circa 5 minuten tot alles zacht is.
- Zet het vuur middelhoog en schenk de wijn erbij. Verhit voor circa 2 minuten tot de alcohol is verdampt.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de maïskorrels, cayennepeper en provinciaalse kruiden toe.
- Wanneer het weer kookt, vuur laag zetten en 15 minuten laten pruttelen.
- Workout time!
- Voeg de room toe en verhit die 10-15 minuten zachtjes mee; laat de soep niet meer koken.
- Snij ondertussen de surimi in stukjes.
- Klop met een garde de crème fraîche erdoor en voeg de dille en de surimi toe.
- Voeg zout en peper naar smaal toe en laat de soep 3-4 minuten doorverwarmen.
- Serveer met stokbrood
Ingrediënten
50g boter
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 kleine wortel
175ml droge witte wijn
600 ml groenteboulion
250g maïs
snufje cayennepeper
½tl gedroogde provinciaalse kruiden
350ml room
175ml crème fraîche
1el dille
225g surimi
zout en peper
Stokbrood