Surimi-soep met maïs

Heerlijk goedkoop soepje.

6 personen
45 minuten
  1. Versnipper de ui en pers de knoflook uit.
  2. Snij de bleekselderij en wortel in kleine stukjes.
  3. Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortel toe. Bak op laag vuur, onder af en toe roeren, circa 5 minuten tot alles zacht is.
  4. Zet het vuur middelhoog en schenk de wijn erbij. Verhit voor circa 2 minuten tot de alcohol is verdampt.
  5. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Voeg de maïskorrels, cayennepeper en provinciaalse kruiden toe.
  7. Wanneer het weer kookt, vuur laag zetten en 15 minuten laten pruttelen.
  8. Workout time!
  9. Voeg de room toe en verhit die 10-15 minuten zachtjes mee; laat de soep niet meer koken.
  10. Snij ondertussen de surimi in stukjes.
  11. Klop met een garde de crème fraîche erdoor en voeg de dille en de surimi toe.
  12. Voeg zout en peper naar smaal toe en laat de soep 3-4 minuten doorverwarmen.
  13. Serveer met stokbrood

Ingrediënten

50g boter
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 kleine wortel
175ml droge witte wijn
600 ml groenteboulion
250g maïs
snufje cayennepeper
½tl gedroogde provinciaalse kruiden
350ml room
175ml crème fraîche
1el dille
225g surimi
zout en peper
Stokbrood

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment