Caribische rijstschotel

Een lekker gerecht vol met fruit. Het groene sausje kan eng/vies overkomen, maar bij het gerecht is het echt lekker.

Rijst met mango, banaan en cashew
4 personen
40 minuten
  1. Breng het water met de piment en bouillontablet aan de kook. Voeg de rijst toe. Kook de rijst in circa 8 minuten zachtjes gaar.
  2. Snij de paprika en bleekselderij in kleine blokjes.
  3. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes en rasp de gember fijn.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Houd per persoon een plak achter en snijd de rest in kleine stukjes.
  5. Snijd de banaan in plakjes en pers de limoenen uit.
  6. Schep de paprika- en bleekselderijstukjes en de helft van het limoensap door de gare rijst. Laat de rijst in gesloten pan nog circa 15 minuten staan.
  7. Doe de koriander met de helft van de bosui, de gember en de rest van het limoensap in de keukenmachine. Pers de knoflook uit en voeg toe. Voeg de sambal, azijn, gembersiroop, olie en wat water toe en pureer het geheel tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Schep de bosui, mango, banaan en cashewnoten door de rijst.
  9. Schep de Caribische rijst in een schaal en garneer met de schijven mango. Geef het sausje er apart bij.

Recept gevonden op smulweb

Ingrediënten

1 rode paprika
6 bosuitjes
3 gemberbolletjes of 1 tl verse gember
1 mango
1 banaan
2 limoenen
1 kippenbouillontablet
20 g verse koriander
150 g cashewnoot (gezouten)
250 g basmatirijst
1 el gembersiroop
3 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
2 stengels bleekselderij
1 teentje knoflook
1 tl piment (of anders kruidnagel)
1 tl sambal oelek
0.5 l water
Zout
Peper

Post Tagged with , , , ,

Add a Facebook Comment