- 6 spiesjes
- 20 minuten
Ingrediënten
500g kip
1,5 el ketjap
2 el honing
1 tl olie
½ tl limoenrasp
1,5 el limoensap
2 teentjes knoflook
1 tl geraspte gember
1 tl siracha saus
zout & peper
500g kip
1,5 el ketjap
2 el honing
1 tl olie
½ tl limoenrasp
1,5 el limoensap
2 teentjes knoflook
1 tl geraspte gember
1 tl siracha saus
zout & peper
Kipburger, salsa of guacamole: individueel al heerlijk, samen verrukkelijk.
Salsa (250ml)
14 zongedroogde tomaatjes
½ geroosterde paprika
½ teentje knoflook
4 cherry tomaatjes
½ ui
0,25 Spaanse peper
7 takjes koriander
0,25 limoen
0,25 tl zout
0,25 tl peper
Guacamole
2 avocado’s
½ Spaanse peper
0,25 rode ui
1 tl limoensap
5 takjes koriander
peper en zout
Kipburger
200g kipfilet
2 teentje knoflook
½ ui
7 takjes koriander
2 tl Spaanse peper
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
handje geraspte kaas
snufje zout
snufje peper
½ Rode ui
Crème fraîche
ijsbergsla
Een biefstuk met een heerlijk sausje die ook geweldig past bij een BBQ.
1 el olie
4 biefstukken
Voor de Marinade
½ tl peper
½ tl geperste knoflook
1 tl zout
¼ tl komijn
snufje cayennepeper
¼ tl chilipoeder
Voor de Chimichurri
3 tenen knoflook
1 us cup (136 ml) licht gestapelde verse korianderblaadjes
1 us cup (136 ml) gestapelde platte peterselieblaadjes
½ tl zout
¼ tl komijn
80 ml witte wijn azijn
½ tl gehakte rode peper
90 tot 120 ml olijfolie