Perfecte Thaise Curry

Thaise curry met groenten gehaktballen en veel saus
3 Personen
40 minuten

Ingrediënten

225-300g rijst
1 paprika
kwart courgette
4 kleine wortels
2 handjes cashew
wat verse koriander voor garnering
evt geraspte kokos voor garnering

Voor de gehaktballen
300g (mager) rundergehakt
&#189 ui
&#189 chilipeper
1tl verse gember
2 teentjes knoflook
1 el verse koriander
1tl garam masala
25 gram oud brood kruim
&#189 geklutst ei
boter om in te braden
zout & peper

Voor de curry saus
&#189 ui
1tl verse gember
1,5 teentjes knoflook
1,5 el currypasta
1tl kerrie
2 tomaten
200ml kokosmelk
200ml (kip)boulion
zout & peper
3 el (dikke) yoghurt

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Pittige honing limoen kip-spiesjes

Pittige honing limoen kip spiesjes
6 spiesjes
20 minuten

Ingrediënten

500g kip
1,5 el ketjap
2 el honing
1 tl olie
&#189 tl limoenrasp
1,5 el limoensap
2 teentjes knoflook
1 tl geraspte gember
1 tl siracha saus
zout & peper

Lees meer →
Post Tagged with

Kokos-garnalen salade

Kokos-garnalen met rauwkost van wortel en kool samen met grapefruit, avocado en zoete chineese saus

Onweerstaanbare garnalen met een heerlijk zoet chinees sausje op een bed van gezonde groenten en fruit

2 Personen
20 minuten

Ingrediënten

300g fijngesneden rauwkost
1 paprika
1 rode grapefruit
1 gele grapefruit
2 avocado’s
ca. 18 garnalen
50g tempura-meel
50g geraspte kokos
1 ei
Paar takjes verse koriander

Voor de saus
2 el abrikozenjam
sap van de gesneden grapefruits
½ tl five spice
snufje chilivlokken
1 el sojasaus
1 teentje knoflook
1 el maizena
1 el water

Lees meer →
Post Tagged with , , , , ,

Thaise rijst met ananas

Thaise  gebakken rijst met paprika en cashew in een ananas

Als de ananas in de aanbieding is staat dit gerecht meteen op het menu: khao pad sapparot. Een zalig en prachtig uitziend gerecht.

2 Personen
20 minuten

Ingrediënten

1 verse ananas.
1 paprika
2 tot 3 lente uitjes
1 teen knoflook
&#189 tl geraspte gember
2 a 3 sjalotjes
2 spaanse pepers
1 el ketjap manis
2 el vissaus
1 tl suiker
½ tl kurkuma
2 handjes rozijnen
2 handjes cashewnoten
ca. 200g garnalen
1 handje verse koriander
2 porties rijst (150-200g)
wokolie van conimex (lekkere smaak)

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Pangsit

Pangsit

Eindelijk een overheerlijk pangsit recept met gehakt. Voor wat variatie een mini-loempia en pangsit met garnaal erbij.

2 personen
60 minuten

Ingrediënten

300g gehakt
1 el ketjap
1 tl trassi
1 tl 5-spice
1 tl geraspte gember
½ ui
pangsit velletjes
5-10 garnalen
handje gemengde groente
enkele sprietjes bieslook
eagly chilly saus
siracha saus

Knoflooksaus
3 el yoghurt
6 el (zaanse) mayonaise
1 teentje knoflook
handje bieslook
handje peterselie
peper
zout
(Epix)

Lees meer →

Aziatische gehaktballetjes

Aziatische gehaktballetjes

Dim sum gehaktballetjes gedrapeerd in een bijpassend sausje.

32 balletjes(ongeveer)
15 minuten

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes
500g gehakt
1 tl sesamolie
120 ml panko/paneermeel/broodkruim (ja ml geen gram)
1/4 tl geraspte gember
1 ei
1,5 tl geperste knoflook
3 lente-uitjes

Voor de saus
90 ml hoisin saus
30 ml rijst azijn
1 geperste teentjes knoflook
1 el sojasaus
½ tl sesam olie
½ tl geraspte gember

geroosterd sesamzaad en/of lente uitjes

Lees meer →

Babi pangang

Babi Pangang

Met dit recept heb je geen afhaalchinees meer nodig. Alleen genoeg tijd.

4 personen
30-120 minuten sudderen + 60 min marineren

Ingrediënten

800 gram varkenslapjes
1/2 ui
2 tenen knoflook
3 theelepels djahé
2 eetlepels (zonnebloem) olie
4 eetlepels ketjap manis
sap van een 1/2 citroen
potje atjar tjampoer

Voor de pangangsaus
4 deciliter water
1-2 theelepel sambal
knoflookpoeder
1 eetlepel citroensap
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels gembersiroop of anderhalve eetlepel djahé of
4 à 5 fijngesneden gemberbolletjes
4 eetlepels tomatenketchup
maizena

Lees meer →