Provinciaalse vis met een krokant jasje

Provinciaalse gekruide vis met een krokant jasje

Een onweerstaanbaar knapperig visje; op voordat je het door hebt.

2 Personen
30 minuten

Ingrediënten

2 stukken tilapia
3 el provinciaalse kruiden
3 el bloem
1 ei
2 el melk
een grote kop (350ml) broodkruim
zout
peper
olie

Voor de saus
2 el mayonaise
&#189 limoen
1 teen knoflook

Lees meer →
Post Tagged with

Salade Caprese

Salade caprese met tomaat, basilicum en mozzarella

Een simpele salade met tomaat, mozzarella en basilicum is lekker maar met deze simpele aanpassingen nog veel lekkerder.

2 Personen
10 minuten

Ingrediënten

15g verse basilicum
2 tot 4 el olijfolie
250g cherrytomaten (of andere tomaten die je in huis hebt)
&#189 el balsamicoazijn
1,5 bollen mozzarella
1 sjalot (of een stuk ui die je in huis hebt)

Lees meer →
Post Tagged with

Bruschetta met avocado en garnalen

Geroosterd brood met avocado en garnalen

Deze bruschetta is ontstaan toen ik zin had om wat verschillende variaties uit te proberen. Deze variatie was de beste van de 3.

4 stuks
20 minuten + evt. ontdooien van de garnalen

Ingrediënten

8 garnalen
½ avocado
½ tl geraspte gember
1 teen knoflook
Schil van een ¼ limoen
Sap van ½ limoen
paar blaadjes munt
zout en peper
stokbrood-sneedjes (onder de grill geroosterd) of bruschetta broodjes van bv aldi

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Bruschetta

Geroosterd brood met tomaten

Dit Italiaanse hapje aten we voor het eerst in Italië. Sindsdien hebben we er eigenlijk geen afscheid meer van genomen.

3 personen
15 minuten

Ingrediënten

circa. 8 middelgrote- tomaten
1 kleine ui
6 verse basilicum blaadjes
olijfolie
1 teentje knoflook
peper
stokbrood-sneedjes (onder de grill geroosterd) of bruschetta broodjes van bv aldi

Lees meer →

Mediteraanse garnalencocktail

Garnalencocktail met zongedroogde tomaten, komkommer er tuinkers

Een garnalencocktail met een mediterraans tintje. Voor als je hem net even wat anders wil.

4 personen
15 minuten + 30 minuten marineren
115 kcal

Ingrediënten

½ komkommer
1 citroen, geperst
50 g semi-zongedroogde tomaten
200g Hollandse garnalen
4 el mayonaise
1 el yoghurt
15 g verse basilicum
1 doosje tuinkers
geroosterd brood

Lees meer →

Mediteraanse kip

Kip met zongedroogde tomaatjes en feta

Het bakken van een gevuld vleesje is niet een gemakkelijke taak, omdat de buitenkant vaak sneller verbrand dan dat de binnenkant gaar is. Maar het is mogelijk en met vulling van feta, zongedroogde tomaatjes en bacilicum krijgt de kip een mediterraanse smaak.

2 personen
30 minuten

Ingrediënten

2 kleine kipfiles
4 blaadjes basilicum
8 semi-zongedroogde tomaatjes
100 g feta

Lees meer →
Post Tagged with , ,

Risotto met feta en pijnboompitten

Risotto met courgette, tomaat en feta

Door een gerecht op een bepaalde manier te serveren, kan je een glimlach op iemand ze gezicht toveren voordat ze een hap genomen hebben. En na een hap van dit gerecht blijven ze zeker glimlachen.

4 personen
30 minuten
740 kcal

Ingrediënten

1 ui
1 courgette
3 el (olijf)olie
350 g risottorijst
1 l groentebouillon (van 1.5 tabletten)
300 g feta
65g zakje pijnboompitten
2 tomaten

Lees meer →
Post Tagged with , ,

Gepofte aardappelen met zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Gepofte aardappelen met zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Een verrukkelijk goed gevulde gepofte aardappel.

4 personen
65 minuten

Ingrediënten

4 grote (bij voorkeur kruimige) aardappelen
8 teentjes knoflook, ongepeld
2 el olijfolie
4 handenvol verse basilicum
100g semi-zongedroogde tomaten
250 mozzarella
zout en peper

Lees meer →