Zomerse mango-kip salade

Zomerse mango-kip salade

Deze simpele salade met dressing van lekkere azijn en olijvenolie brengt het gerecht tot een hoger niveau.

Tip: De olie en azijn kan je kopen bij een olie speciaalzaak. Gooi er niet zomaar olijvenolie bij.

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

1 gerookte kipfilet (ca. 200 g)
1 bolletje mozzarella
1 zakje veldsla
150-200 gram pasta (bijvoorbeeld schelpjes)
1 rijpe mango
handjevol pijnboompitjes
granaatappelazijn of frambozenazijn
Sinaasappel-olijvenolie

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Noten-avocado salade

Salade met walnoten, avocado en ei

Die nootjes met avocado zijn niet alleen lekker, ze zitten ook vol gezonden vetten.

2 personen
15 minuten

Ingrediënten

1 zak veldslamelange
1 avocado
2 eieren
1 gerookte kipfilet
handvol walnoten
Pecannootolie of andere notige olie
Citroenazijn of Citroensap

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Mango-rijstsalade met rivierkreeftjes

Rijstsalade met rivierkreeftjes en mango

Ik eet zelf vaker Hollandse garnaaltjes, maar deze salade met rivierkreeftjes doet daar niet ten onder.

2 personen
15 minuten

Ingrediënten

150 g rijst
zout
200 g rivierkreeftjes
1 kleine komkommer
4 lente-uitjes
1 grote stevige mango
1 bosje koriander
4 el pinda’s

Voor de dressing:
0,75 dl kokosmelk
1 rode chilipeper
sap van ½ limoen
1 el Thaise vissaus (nam pla)
1 tl bruine basterd suiker

Lees meer →
Post Tagged with , ,

Zomerse salade met kip en nectarines

Zomerse salade met kip en nectarines

Een lekkere frisse salade. Perfect met een lekker gegrild kippetje.

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

2 handen vol gemengde sla (bijvoorbeeld eikenblad,
lollo rosso, rucola)
180 g gare kip
50 g serranoham
2 rijpe nectarines
handje hazelnoten

Vinaigrette:
3 el hazelnootolie
1 el witte wijnazijn
mespunt mosterd
zout, peper

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Tortellini met zalm en pestosaus

Spinazie tortellini met zalm pesto en rucola

Dit recept is snel en lekker. Als je niet zo van rucola houd, doe je net als mij er iets minder in.

2 personen
20 minuten

Ingrediënten

250g verse groene tortellini
zout
1,5 el verse pesto
2 dl creme fraiche
200 g gerookte zalm
1 tl geraspte citroenschil
30 g rucola
75 g rucola slamelange

Lees meer →
Post Tagged with , ,

Tortellini met amandelen

Tortellini met zongedroogde tomaten, roomsaus en geroosterde amandelen

This is fast-food tortellini for you.

3 a 4 personen
10 minuten

Ingrediënten

2 Zakjes (gele) Tortellini
2 Tenen Knoflook
1 Kleine Ui
1 Kleine Courgette
10 Semi-zongedroogde Tomaten
150 ml Slagroom
80 g Amandel Schaafsel

Lees meer →

Romige pasta met garnalen, courgette en verse kruiden

Romige pasta met garnalen, courgette en verse kruiden

Heerlijk vrisse pasta om de pan bij schoon te likken.

4 personen
15 minuten

Ingrediënten

360 g gedroogde pasta
500 g grote gepelde garnalen
250 ml room
200 ml droge witte wijn
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette in blokjes gesneden
1 limoen (sap)
2 el fijngehakte koriander
2 el fijngehakte peterselie
1 el dungesneden bieslook ringetjes
Peper en zout naar smaak
2 el olijfolie

Lees meer →
Post Tagged with ,