- 2 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
1 ciabatta
1 mozzarella
75g rucola
1 avocado
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
2-3 el olijfolie
2-3 el water
3 el Parmezaanse kaas
3 tomaten
4 plakken parmaham
1 ciabatta
1 mozzarella
75g rucola
1 avocado
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
2-3 el olijfolie
2-3 el water
3 el Parmezaanse kaas
3 tomaten
4 plakken parmaham
6 handjes sla (verse spinazie, rucola, ect)
130g Quinoa
ca. 150g feta
3 kiwi’s
1 mango
2 middelgrote tomaten
3 handjes rozijnen/cranberry’s
½ rode ui
3 handjes walnoten
zout & peper
Dit is mijn zeer geliefde groenten recept voor als ik zin heb in een groentenboost.
1 kommetje 75g broccoli
ca. 50g feta
eiwit van 3 eieren
1 kleine prei
1 middelgrote ui
1 groene paprika
handje pijnboompitten
1 tl komijn
½ tl koriander
½ tl gember
zout & peper
Onweerstaanbare garnalen met een heerlijk zoet chinees sausje op een bed van gezonde groenten en fruit
300g fijngesneden rauwkost
1 paprika
1 rode grapefruit
1 gele grapefruit
2 avocado’s
ca. 18 garnalen
50g tempura-meel
50g geraspte kokos
1 ei
Paar takjes verse koriander
Voor de saus
2 el abrikozenjam
sap van de gesneden grapefruits
½ tl five spice
snufje chilivlokken
1 el sojasaus
1 teentje knoflook
1 el maizena
1 el water
Als de ananas in de aanbieding is staat dit gerecht meteen op het menu: khao pad sapparot. Een zalig en prachtig uitziend gerecht.
1 verse ananas.
1 paprika
2 tot 3 lente uitjes
1 teen knoflook
½ tl geraspte gember
2 a 3 sjalotjes
2 spaanse pepers
1 el ketjap manis
2 el vissaus
1 tl suiker
½ tl kurkuma
2 handjes rozijnen
2 handjes cashewnoten
ca. 200g garnalen
1 handje verse koriander
2 porties rijst (150-200g)
wokolie van conimex (lekkere smaak)
Nyom Nyom deze garnalen wil ik elke dag wel eten. Vive la France voor goedkope garnalen!
500g garnalen
Marinade voor garnalen
1 limoen
4 tenen knoflook
stuk (dikke duim) gember
scheut (citroen-)olijf-olie
Voor de saus
Mayonaise
Yoghurt
Crème fraîche
Flink wat zout en peper
Handje bieslook
Onweerstaanbaar: Een gegrild kippetje met overheerlijk zomerfruit. Slank, snel en simpel. Wat wil je nog meer? 3 personen 20 minuten Snij of scheur het kippetje in stukjes. Snij de nectarines in stukjes. Snij de grapefruits “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens […]
Lees meer →Meestal eten we Mexicaans met taco’s of burrito’s, maar deze keer in een vorm van een salade met een chipje erbij.
0,25 tl laos
0,25 tl komijn
0,25 tl djahé
400g kidneybonen
1 avocado
1 middel-grote tomaat
3 lente-uitjes
150g maïs
1 rode paprika
1 peper
1 el limoensap
1 zak tortilla-chips
2-4 el crème fraîche
peper
zout
1 el verse koriander
Ideaal zomerrecept dat je bij elkaar kan sprokkelen op de markt.
250g aardbeien
1 gegrild kippetje van de markt/slager
½ galia meloen
zakje gemengde sla (200g)
1,5 avocado
handje walnoten
citroen olijfolie
fruitige azijn (bv van vijgen)
Een simpele salade met tomaat, mozzarella en basilicum is lekker maar met deze simpele aanpassingen nog veel lekkerder.
15g verse basilicum
2 tot 4 el olijfolie
250g cherrytomaten (of andere tomaten die je in huis hebt)
½ el balsamicoazijn
1,5 bollen mozzarella
1 sjalot (of een stuk ui die je in huis hebt)
Excellent friszoet broodje met verfijnde smaak.
2 broodjes of 4 sneetjes
2 el geitenkaas
2 el abrikozenjam
½ appel
2 aardbeien
½ citroen
6 verse blaadjes basilicum
Simplistisch en heerlijk. Zo simpel dat ik verrast was van de verrukkelijke smaak.
150-200 g rijst (pandan of jasmijn)
2 el olie
1 tl kerriepoeder (masala)
200 g gamba’s
3-4 dl kippenbouillon
Voor de mangochutney:
1 mango
1 el olie
rode peper
1 limoen
1½ el suiker
1 el koriander
Een gezonde groene ijzer-kick. Ok dat klinkt niet lekker… Toch is het een lekkere Popeye soep.
1 ui
1 grote wortel
1 teentje knoflook
1 tl tijm
300g broccoli
1 cup(240 ml) goed aangedrukte spinazie
600 ml kippenbouillon
1 tl citroenrasp
1,5 el pijnboompitten
4 tl crème fraîche
2 trosjes cherrytomaten
Fantasisch mals stukje kip met een voltreffelijke saus. Een grandioos Italiaans recept.
2 grote kipfilets
60g bloem
3 el olijfolie
2 lenteuitjes
3 el citroensap
240 ml kippenbouillon
1 tl honing
2 el boter
2 el verse peterselie
2 el kapertjes
1 tl citroenrasp
Een smakelijk broodje gevuld met zalige verse ingrediënten. Heerlijk voor bij een picnic of een fancy high tea.
1tl limoensap
½ rode ui
1 avocado
enkele druppels tabasco
2 el mayonaise
2 el korianderblad
6 sneetjes meergranenbrood
175 g kipfilet
2 tomaten
25 g alfalfa
Als ik aan een salade als bijgerecht denk, dan komt dit recept meteen in me op. De enige truc is een sappige peer en druiven in huis hebben.
150g gemengde sla
1 peer
2 handjes pitloze druiven
2 dikke plakken oude kaas
handje cashewnoten
(1 kleine wortel)
Dit Italiaanse hapje aten we voor het eerst in Italië. Sindsdien hebben we er eigenlijk geen afscheid meer van genomen.
circa. 8 middelgrote- tomaten
1 kleine ui
6 verse basilicum blaadjes
olijfolie
1 teentje knoflook
peper
stokbrood-sneedjes (onder de grill geroosterd) of bruschetta broodjes van bv aldi
Met lekker sappige perziken is dit onweerstaanbaar.
ca. 3 perziken
ca. 3 plakjes parmaham
1 a 2 el munt
Wil je het simpel houden, neem dan makreel met mayonaise, komkommer en tomaat. Maar met een beetje extra moeite gooi je er een hoop extra vitamines en mineralen bij, waardoor het nog lekkerder wordt.
200g gerookte makreel
1 granny smith appel
1 avocado
2 middelgrote tomaten
10cm komkommer
(krop) ijsbergsla
Voor de saus
4 el Mayonaise
4 tl limoensap ( ca. ½ limoen)
3cm wasabipasta
peper
zout
1 a 2 lente ui
Een heerlijk garnaaltje voor een lichte maaltijd met lekker veel stokbrood om in de saus te dopen. Zorg er wel voor dat je de garnalen niet te lang bakt waardoor ze stug en taai worden. Met zo’n 2 minuten zijn ze lekker mals.
ca. 300g garnalen
1 teen knoflook
olijfolie
200 ml room
2 tl tomatenpuree
peper
zout
klein scheutje witte wijn
1 mespuntje sambal
evt. stokbrood
Een heerlijke salade bomvol smaak.
330 gram (jasmijn)rijst
geraspte schil van 1 citroen of limoen
60 ml limoensap (1,5 limoen)
1 el bruine basterdsuiker
125 ml kokosroom
1 bosje koriander, blaadjes geplukt
1 rode peper
500g garnalen
2 el olie (arachide = noten)
½ komkommer
4 bosuitjes
35 gram geroosterde pinda’s
limoenpartjes als garnering
Je kan voor dit gerecht ook andere noten/zaden gebruiken en je eigen notenrijst maken met vers geraspte kokos van een kokosnoot.
300-400 g. rijst
16 el seroegdeng
4 kleine handjes cashewnoten
300-400 gr. kipfilet
ketoembar (gemalen koriander)
4 bananen
4 dl. kokosmelk
2 el koriander
4 shallot
2 pepertjes
2 tl kerrie masala
een paar verse takjes koriander
zout & peper
Een keer wat anders dan een boterham met kaas.
2 eieren
1 rode ui
½ komkommer
zoete appel
1 el mayonaise
evt. limoen
Een lekker broodje met een zelfgemaakt sausje.
stokbrood
zalm
2 eieren
Kerriesaus
mespunt mosterd
theelepel (masala) kerriepoeder
1 el ketchup
2 el mayonaise
peper
Een net wat luxere eiersalade dan normaal.
1 ei
1,5 middelgrote tomaten
½ dunne bosui
1 tl citroensap
1,5 tl mayonaise
2 mespunten mosterd
¼ tl paprikapoeder
peper
zout
Pollo tonnato eten we net als vitello tonnato vaak als hoofdgerecht. Het lijkt erop, maar toch iets anders.
1 citroen
1 blikje tonijn
1 el kappertjes
1 el mayonaise
1 tl Dijon mosterd
8 sneetjes maisbrood
200g flinterdun gesneden kipfilet
40 g rucola
4 augurken
Deze heerlijke Ciabatta Vitello tonato eten we vaak als hoofdgerecht. Het recept is dan voor 2 personen i.p.v. 4.
1 blikje tonijn
2 stuks ansjovisfilets
2 el citroensap
4 el mayonaise
125 ml zure room
zout
peper
2 el gesnipperde peterselie
2 el kappertjes
350 gram kalfsfricandeau (iets dikker gesneden)
4 partjes citroen
ciabatta
Deze bagel past heerlijk bij een verse muntthee met honing.
2 el groene pesto
2 el roomkaas
4 bagels, gehalveerd
1 avocado
1 el citroensap
2 handjes verse spinazie
Een klassieke combo van zalm en roomkaas. Het is natuurlijk ook lekker op een bagel.
10g verse bieslook
4 takjes peterselie
7g verse basilicum
200g roomkaas
4 Kaiserbroodjes
100 g gerookte zalmfilet
1 limoen
Deze bagel is lekker fris en zoet. Let op dat de mango niet van je bagel glijd.
1 mango
1 el cirtoenschil
1 bosui
2 el peterselie
1 el mayonaise
4 bagels
handje veldsla
100 g boerenham
3 eieren