Italiaans broodje: Ciabatta met rucolapesto

italiaans-broodje-ciabatta-met-rucola-pesto
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

1 ciabatta
1 mozzarella
75g rucola
1 avocado
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
2-3 el olijfolie
2-3 el water
3 el Parmezaanse kaas
3 tomaten
4 plakken parmaham

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Quinoa salade met kiwi en mango

Quinoa salade met kiwi en mango
3 Personen
20 minuten

Ingrediënten

6 handjes sla (verse spinazie, rucola, ect)
130g Quinoa
ca. 150g feta
3 kiwi’s
1 mango
2 middelgrote tomaten
3 handjes rozijnen/cranberry’s
&#189 rode ui
3 handjes walnoten
zout & peper

Lees meer →
Post Tagged with , , , , , ,

Gebakken garnalen

Gebakken garnalen

Nyom Nyom deze garnalen wil ik elke dag wel eten. Vive la France voor goedkope garnalen!

2 personen
5 minuten + 15 min marineren

Ingrediënten

500g garnalen

Marinade voor garnalen
1 limoen
4 tenen knoflook
stuk (dikke duim) gember
scheut (citroen-)olijf-olie

Voor de saus
Mayonaise
Yoghurt
Crème fraîche
Flink wat zout en peper
Handje bieslook

Lees meer →
Post Tagged with

Kipburger met zelfgemaakte salsa en guacamole

Kipburger met zelfgemaakte salsa en guacamole

Kipburger, salsa of guacamole: individueel al heerlijk, samen verrukkelijk.

3 Burgers
40 minuten

Ingrediënten

Salsa (250ml)
14 zongedroogde tomaatjes
½ geroosterde paprika
½ teentje knoflook
4 cherry tomaatjes
½ ui
0,25 Spaanse peper
7 takjes koriander
0,25 limoen
0,25 tl zout
0,25 tl peper

Guacamole
2 avocado’s
½ Spaanse peper
0,25 rode ui
1 tl limoensap
5 takjes koriander
peper en zout

Kipburger
200g kipfilet
2 teentje knoflook
½ ui
7 takjes koriander
2 tl Spaanse peper
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
handje geraspte kaas
snufje zout
snufje peper

½ Rode ui
Crème fraîche
ijsbergsla

Lees meer →

Gezonde wrap met Paprika-artischoke-petso en garnalen

Gezonde wrap met paprika-artischoke-petso, rucola en garnalen

Een romige wrap zonder enig vet als mayonaise of ander room-product. Super gezond en nog makkelijk ook!

4 wraps
40 minuten

Ingrediënten

Pesto van rode paprika en artischoke
3 artichoke harten
130g geroosterde paprika
1 teentje knoflook
1 el olijf olie
2 el parmazaanse kaas
1,5 el pijnboompitten
1 tl citroensap
zout en peper

225g garnalen
1,5 wortel
4 tortilla wraps
2 handjes rucola

Marinade voor garnalen
1 citroen
1 teentje knoflook
snufje zout
snufje peper

Lees meer →
Post Tagged with

Gegrilde kip salade met nectarine, aardbei en grapefruit

Gegrilde kip salade met nectarine aardbei avocado en grapefruit

Onweerstaanbaar: Een gegrild kippetje met overheerlijk zomerfruit. Slank, snel en simpel. Wat wil je nog meer? 3 personen 20 minuten Snij of scheur het kippetje in stukjes. Snij de nectarines in stukjes. Snij de grapefruits “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens […]

Lees meer →
Post Tagged with , , , ,

Gegrilde kip salade met aardbeien en galia meloen

Gegrilde kip salade met aardbeien en galia meloen

Ideaal zomerrecept dat je bij elkaar kan sprokkelen op de markt.

3 personen
20 minuten

Ingrediënten

250g aardbeien
1 gegrild kippetje van de markt/slager
½ galia meloen
zakje gemengde sla (200g)
1,5 avocado
handje walnoten
citroen olijfolie
fruitige azijn (bv van vijgen)

Lees meer →
Post Tagged with , , , ,

Ovenschotel met gerookte zalm en spinazie

Aardappelpuree met spinazie en zalm

Een lekker en simpel recept dat we vaak tijdens onze vakantie gemaakt hebben en nog regelmatig eten. Meestal doe ik er wat minder room en kaas bij om het wat gezonder te houden.

4 personen
20 minuten + 5 of 20 minuten verwarmen
590 kcal

Ingrediënten

200ml room
1 el scherpe mosterd
1kg (kruimige) aardappelen
600g verse spinazie of uit de diepvries
200g gerookte zalm
2 citroenen
100 g kaas
1 el crème fraîche
evt. scheutje warme melk

Lees meer →
Post Tagged with ,

Romige pasta met garnalen, courgette en verse kruiden

Romige pasta met garnalen, courgette en verse kruiden

Heerlijk vrisse pasta om de pan bij schoon te likken.

4 personen
15 minuten

Ingrediënten

360 g gedroogde pasta
500 g grote gepelde garnalen
250 ml room
200 ml droge witte wijn
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette in blokjes gesneden
1 limoen (sap)
2 el fijngehakte koriander
2 el fijngehakte peterselie
1 el dungesneden bieslook ringetjes
Peper en zout naar smaak
2 el olijfolie

Lees meer →
Post Tagged with ,